Blog

Blog Categories

JustHoreca & VHC Jongens BV stomen keukenpersoneel in 22 weken klaar tot SVH kok JustHoreca en horecagroothandel VHC Jongens BV hebben de handen ineen geslagen en de JustHoreca Academy opgericht. Via dit opleidingsprogramma stomen chefs uit de dagelijkse horecapraktijk de deelnemers in 22 weken klaar voor het examen van SVH kok. Op 14 januari 2019 heeft de eerste lesdag plaats gevonden in het hypermoderne VHC Trainings &...
‘Ik vind dat ik veel werk voor niet heel veel geld’, zegt Femke (35). ‘Sinds mijn 28ste is mijn salaris in verschillende functies bij verschillende werkgevers maar met 30 euro gestegen.’ Het laat zich raden dat Femke in de horeca werkt. Als chef patissier is zij de baas van de bakkerij van een restaurant. ‘Ik bak het brood, het gebak en maak de desserts voor het restaurant. Ik heb elf jaar ervaring...
Wees een olifant, stop je slurf tijdens je dienst onder de kraan en zodra je klaar bent direct in een fles wijn. In ieder restaurant heerst een bepaalde rangorde: de mensen die er het langst werken maken de dienst uit en de keuken staat meestal boven de bediening. Het is een jungle out there, en als nieuwe begin je onderaan de voedselketenpiramide. De chef is de koning van de savanne, de leeuw, en hij (vaak een hij) werkt zich...
Gefeliciteerd!  Je mag op sollicitatiegesprek komen bij die toffe organisatie! Je hebt de baan bijna binnen, alleen nog even dat sollicitatiegesprek knallen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een goede indruk achterlaat bij degene met wie je een sollicitatiegesprek hebt? Voordat je ook maar een woord hebt gezegd, heeft jouw gesprekspartner al een indruk van jou. Uit  onderzoek  blijkt namelijk dat dit al gevormd wordt in...